BAC! 2009

FESTIVAL INTERNACIONAL D’ ART CONTEMPORANI DE BARCELONA
DESENA EDICIÓ
Pandora’s Boxes

l’Obra de Hanamaro ‘Retorn a la panxa de la mare’ esta seleccionada en BAC!2009.

La desena edició del Festival d’Art Contemporani de Barcelona, BAC! 09, estarà dedicada en la seva totalitat a la producció realitzada en els últims cicles processals per part d’artistes dones de tot el món, una oportunitat única i referencial per contemplar el panorama internacional de les arts visuals creades per elles.
Contrariament a altres instàncies de temàtica similar, la major part de les quals viciades pel feminisme o la crítica social cap a la diferència i la discriminació de gènere, el BAC! s’escaparà dels estereotips per presentar una visió fresca, dinàmica i mobilitzadora de la vinculació del gènere al món de l’art, amb l’humor, la ironia i la divergència com a principals aportacions dinamitzadores, una bona instància per gaudir de la sensibilitat portada fins els límits, allà on només elles tenen el secret, és a dir, aquella altra visió del món coronada per roses, on es troben la fragilitat amb la força, la maternitat amb la vida i alhora amb la mort, el petó amb la sensualitat i les mans amb la matèria.
Un nova versió, una noble versió, un encert! Neix una nova etapa en l’art.
Extracte del text d’Alex Ceball

Retorn a la panxa de la mare
Éssers quimèrics i el desig innat de tornar al ventre de la mare. Una relació de formes aparents i signes càlids de tendresa reunits en un espai atemporal. El fill, ja adult se sent desprotegit, esta imperfecte; per consegüent intenta esperançat ser vinculat novament al si matern; aconseguint així d’aquesta manera un abisme de pau i tranquil·litat
text: Pau Pascual